Lekker zingen in Heemstede (bij Haarlem) kan bij Encore!

 

Encore bestaat uit 27 mannen en vrouwen uit de regio Haarlem-Heemstede, die op een enthousiaste manier hun zanghobby beoefenen. Met 10 sopranen, 9 alten, 4 tenoren en 4 bassen repeteren we ons repertoire, dat varieert van eenvoudig tot pittig, van klassiek tot pop en van vrolijk tot adembenemend. En met regelmaat voegen we daar nieuwe liederen aan toe.

 

We repeteren op donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de Petrakerk, Limburglaan 3 in Heemstede. Op deze repetitieavonden zingen we onder de bezielende leiding van onze dirigent en willen we een zo mooi mogelijk resultaat bereiken. En dat alles in een plezierige, ontspannen sfeer. Halverwege de avond is er een korte koffie-theepauze om de kelen te smeren.


Het koorseizoen wordt na de zomervakantie geopend met een gezamenlijke maaltijd.

Drie keer per jaar sluiten we de repetitieavond af met een borrel. Dat is een mooie gelegenheid om gezellig met elkaar te "kletsen".

Eén keer per jaar is er een Algemene-Leden-Vergadering. Dan evalueren we het voorbije seizoen, bespreken de financiële situatie, maken plannen voor het komende jaar en stellen het nieuwe contributiebedrag vast.

De contributie voor koorjaar 2023-2024 bedraagt € 92.50 per halfjaar.


Ben je enthousiast geworden? Vind je zingen leuk? Ben je tenor of bas? Wil je graag komen kijken en sfeer proeven?

Of wil je drie keer vrijblijvend meezingen?

Je bent van harte welkom!

Stuur even een e-mail met je naam en telefoonnummer naar encore.heemstede@gmail.com

Frans werd lid van Encore Heemstede                                                                        door Carla van der Stap


Hoe ben je terecht gekomen bij het koor Encore?

ik heb ruim 7 jaar gezongen in een 50+ koor in mijn oude woonplaats Ede. Na mijn verhuizing naar Heemstede kwam ik in een krantenartikel het koor Encore tegen en heb ik drie proefsessies gevolgd. Daarna ben ik lid geworden.


Wat zijn je ervaringen tot nu toe?

Encore is een klein, maar prettig koor. Er worden kleinere muziekstukken gezongen, vooral uit de tijd van de 19e en 20e eeuw onder leiding van een professionele dirigent. De afwisseling van de kleinere stukken trekt mij in het bijzonder aan.


Kun je een voorbeeld geven van wat er zoal wordt gezongen?

We werken hard om Encore weer op het vertrouwde niveau van voor de gedwongen Corona-stop te laten zingen. Onze dirigent maakt ons weer helemaal vertrouwd met het eigen repertoire. Niet zo gek, als blijkt dat zelfs bij Da Pacem sprake is van onzekerheid. De dirigent laat het lied doorzingen en besteedt veel aandacht aan de dynamiek. We wisselen “forte” en “piano” af. Als we het lied nog eenmaal met alle toeters en bellen zingen, klinkt het al beter. Dindirindin starten we nogal laag en dan zakt de toon ook nog. Een kwestie van ademsteun. Er volgt een herstart. De dirigent geeft alleen begeleiding bij het couplet; het refrein zingen we “a capella”.