Encore staat sinds 2009 onder de bezielende leiding van Bram Biersteker.

Bram Biersteker (1954) studeerde orgel bij Haite van der Schaaf en bij Klaas Bolt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hier behaalde hij ook de diploma´s voor zijn studie Protestantse, Katholieke en Oud Katholieke kerkmuziek. Als bijvak op het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium studeerde hij piano bij Martin Kloos en klavecimbel bij Jaap Spigt, daarnaast kreeg hij koordirectie van Jan Pasveer en een zangstudie bij Otto Ottens.

Bram is, als organist en dirigent, verbonden geweest aan verschillende kerken zoals de Anglicaanse- de Rooms Katholieke en de Oud Katholieke kerk. Veelvuldig heeft hij meegewerkt, als solist en als koorbegeleider, aan concerten. In 1979 behoorde hij bij de prijswinnaars van het Nationaal Orgel Improvisatie Concours te Bolsward.

Vanaf 1985 was Bram, als vrijwilliger en later ook als lid van het kerkbestuur maar ook als organist en dirigent van de Gregoriaanse Schola, actief in de Rooms Katholieke Sint Agneskerk te Amsterdam. Hier was hij ook als adviseur en organisator betrokken bij de organisatie van verschillende concerten waaronder de befaamde “Zomer Orgelconcerten.”

Al vele jaren was hij, als organist bij de Nieuwe Ooster, begraafplaats, crematorium en gedenkplaats, in dienst van de Gemeente Amsterdam waar, naast de orgelliteratuur, vooral veel licht klassieke en populaire muziek wordt gevraagd.

 

Naast zijn specialisatie in de kerkmuziek en het gregoriaans heeft hij een ruime ervaring met koren en het werken met solisten en orkesten. Bram is dirigent van verschillende koren (o.a. van het Plankenkoor Amsterdam https://sites.google.com/site/plankenkoor/home en treedt daar ook regelmatig mee op met programma´s van (licht) klassiek, operette- en musical of religieuze muziek. Vakkundig en met veel humor weet hij alle koorleden op een prettige manier bij de les te houden en daardoor de kwaliteit van het koor te verhogen.

Met een religieus programma heeft hij met een koor opgetreden in o.a. Gent (België) en Meaux (Frankrijk). Als dirigent en repetitor heeft hij o.a. meegewerkt aan de operette “Polenbloed” van Oskar Nedbal in Haarlem en “Eine Nacht in Venedig” van Johann Strauss in Amsterdam.

 

Als componist en arrangeur heeft Bram veel populaire, (licht) klassieke en religieuze werken, voor zowel koor als orkest op zijn naam staan.

In 2007 is zijn laatste CD uitgekomen met orgelmuziek en verschillende improvisaties op het orgel van de Sint Agneskerk te Amsterdam.